Tészta:
- 6 tojás
- 12 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 5 dkg darált mák
Mákos krém:
- 2 csomag vaníliás pudingpor (főzés nélküli)
- 3 evőkanál baracklekvár (lehet más ízű is)
- 2 citrom reszelt héja és leve
- kb. 15 dkg darált mák (több is lehet ízlés szerint)
- 3 dl habtejszín
A piskótát megsütjük a tészta hozzávalóiból, majd félretesszük kihűlni. A krémhez a pudingot a tasakon lévő előírás szerint kikeverjük, de közben adagoljuk hozzá a lekvárt, a citrom héját és kifacsart levét, végül a mákot. A tejszínt kemény habbá verjük és elkeverjük a krémmel. A kész krémet a tésztára simítjuk, majd felvert tejszínhabbal ízlés szerint kidíszítjük, amibe szintén keverhetünk kevés mákot.
Czine Zsuzsanna receptje.