Tészta:
- 6 tojás
- 5 evőkanál cukor
- 5 evőkanál liszt
- 1 tasak sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
A karamelles krémhez:
- 2 csomag karamellás pudingpor
- 7 evőkanál cukor
- 7 dl tej
- 15 dkg vaj
A tetejére:
- 3 dl habtejszín
- 2 evőkanál porcukor
- 2 tasak habfix
A tojások fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját a cukorral kikavarjuk, hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a kakaót, majd a habot beleforgatjuk. A masszát papírral bélelt tepsibe öntjük és 180 fokos sütőben nagyjából 25 perc alatt megsütjük. Megcsináljuk a karamellás krémet: a pudingport, a cukrot és a tejet egy edénybe tesszük, a szokásos módon megfőzzük, majd kihűtjük. A vajat kikavarjuk és a hideg pudingot hozzákanalazzuk. A piskótát hosszában kettévágjuk és megtöltjük a krémmel, majd befedjük a másik lappal. A habot felverjük, hozzáadjuk a habfixet és a porcukrot és a tészta tetejére kenjük. A tetejét megszórjuk kakaóporral, hűtőbe tesszük, hogy a krém kissé megkeményedjen.
Forrás: Olcsó finom és házias receptek.