Nálam a tálca mérete 25×35 cm
Alap:
- 400 -500 g keksz
Pudingos krém:
- 2 csomag tejszínízű pudingpor
- 5 dl tej
- 5 evőkanál cukor
- 1 citrom leve
- 250 g margarin
Epres réteg:
- 500 g eper
- 2 csomag eperízű pudingpor
- cukor ízlés szerint
Tetejére:
- 4 dl habtejszín
A tejszínízű pudingport a tejjel és a cukorral főzzük sűrűre, majd folpackkal letakarva hagyjuk kihűlni. A margarint keverjük habosra, adjuk hozzá a kihűlt pudingot és a citrom levét, majd keverjük krémesre. Ha szükséges még porcukorral ízesíthetjük. Az epres réteghez mossuk meg az epret, csöpögtessük le, majd botmixerrel pürésítsük. 1 dl vízzel főzzük fel ízlés szerint cukorral, az eper édességétől függően. 2 dl vízzel keverjük ki az eperízű pudingport, és az epermasszához adva főzzük sűrűre, majd kevergetve hűtsük. Egy tepsi/tálca alját rakjuk ki egy réteg keksszel. A pudingos krémet kenjük a kekszre, majd fedjük be egy újabb kekszréteggel. Erre kerül az epres massza, és a harmadik kekszes sor. Finoman nyomkodjuk le. Tetejére a felvert tejszínt simítjuk. Hűtőbe tesszük, és lehetőleg másnap tálaljuk.
Gál Hedvig receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!