- 25 dkg liszt
- 10 dkg porcukor
- 13 dkg vaj
- 1 tojássárgája
- 1/2 csomag sütőpor
- 2 evőkanál tejföl
- 1 citrom reszelt héja
Hab hozzávalói:
- 3 tojásfehérje
- 10 dkg cukor
- 1 csapott evőkanál étkezési keményítő
És még:
- baracklekvár
- cukrozott darált dió
A tészta hozzávalóit összegyúrtam, hűtőben 1-2 órát pihentettem. Majd kinyújtottam, megkentem baracklekvárral és megszórtam cukrozott darált dióval. 180 °C-on, kb. 15-20 percig sült, közben letakartam alufóliával, mivel a dió gyorsan megégett volna. Közben a 3 tojásfehérjét kemény habbá vertem 10 dkg cukor és 1 csapott evőkanál étkezési keményítő hozzáadásával. Habzsákba töltöttem a kész habot és a süteményre nyomtam, majd visszatettem még a lezárt forró sütőbe kb. 10 percre.
Kisnémet Tímea receptje az Édes Élet oldalról.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!