Tészta:
- 30 dkg liszt
- 3 dkg porcukor
- 2 dkg friss élesztő
- 1 teáskanál cukor
- 5 dkg vaj
- 5 dkg zsír
- 4 tojássárgája
- kb. 1 dl tej
- csipet só
tojáshab:
- 4 tojásfehérje
- csipet só
- 20 dkg porcukor
- 1 tasak vaníliás cukor
továbbá:
- kb 50 dkg sárgabarack
A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot és az élesztőt, majd hagyjuk felfutni.
A lisztet összevegyítjük a sóval, porcukorral, elmorzsoljuk benne a vajat és a zsírt, ezután hozzáadjuk a tojássárgáját és a felfutott élesztőt. Az egészet összegyúrjuk, majd egy sütőpapírral bélelt 20 x 30 cm – es tepsibe simítjuk.
A kimagozott, felezett vagy negyedekbe vágott barackot a tészta tetejére rakjuk – a vágott felével felfelé – és letakarva kb 60 percig pihentetjük, majd 180 °C ra melegített sütőben 15 perc alatt elősütjük.
A tojáshabot a sóval félig felverjük, majd 2 – 3 részletben hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot és kemény habot verünk belőle. A habot a barackok tetejére simítjuk, és 160 °C – ra visszavett sütőben, kb 30 perc alatt megsütjük.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!