
Tészta:
- 30 dkg liszt
 - 3 dkg porcukor
 - 2 dkg friss élesztő
 - 1 teáskanál cukor
 - 5 dkg vaj
 - 5 dkg zsír
 - 4 tojássárgája
 - kb. 1 dl tej
 - csipet só
 
tojáshab:
- 4 tojásfehérje
 - csipet só
 - 20 dkg porcukor
 - 1 tasak vaníliás cukor
 
továbbá:
- kb 50 dkg sárgabarack
 
A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot és az élesztőt, majd hagyjuk felfutni.
A lisztet összevegyítjük a sóval, porcukorral, elmorzsoljuk benne a vajat és a zsírt, ezután hozzáadjuk a tojássárgáját és a felfutott élesztőt. Az egészet összegyúrjuk, majd egy sütőpapírral bélelt 20 x 30 cm – es tepsibe simítjuk.
A kimagozott, felezett vagy negyedekbe vágott barackot a tészta tetejére rakjuk – a vágott felével felfelé – és letakarva kb 60 percig pihentetjük, majd 180 °C ra melegített sütőben 15 perc alatt elősütjük.
A tojáshabot a sóval félig felverjük, majd 2 – 3 részletben hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot és kemény habot verünk belőle. A habot a barackok tetejére simítjuk, és 160 °C – ra visszavett sütőben, kb 30 perc alatt megsütjük.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!










