A piskótához:
- 12 tojás
- 24 dkg cukor
- 30 dkg liszt
A tojássárgáját felverjük a cukor felével, a tojásfehérjét pedig a másik rész cukorral. Ezeket óvatosan összekeverjük a liszttel, majd 2 lapot sütünk belőle.
A töltelék tetejére:
- meggy, eper, barack
Túrókrém:
- 1 liter tej
- 10 dkg vaníliás pudingpor
- 10 evőkanál cukor (nem baj ha édesebb, a túróba nem fontos tenni)
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg túró
- 1 citrom reszelt héja
- 3 dl habtejszín
A pudingot a tejjel és a cukorral jó sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni. Mikor kihűlt, hozzákeverünk 1 csomag vaníliás cukrot, 25 dg túrót (lehet többet is ízlés szerint), valamint 1 citrom reszelt héját. A túrót nem fontos nagyon áttörni, ha kicsit darabos, nem baj. Azután az egész töltelékhez keverünk 3 dl felvert tejszínhabot. A Hulala a legjobb. Megkenjük vele az alsó lapot, a tetejére is hagyunk, oda nem kell akkora mennyiségű. Meggyet, epret nyomkodunk bele, de barackkal is nagyon jó. Rátesszük a másik lapot, megkenjük a maradék krémmel, majd tetszés szerint díszítjük.
Czine Zsuzsanna receptje.