Tészta:
- 25 dkg liszt
- 12 dkg margarin
- 1 narancs leve
- csipet só
Töltelék:
- 10 dkg aszalt gyümölcs apróra vágva
- 2 kanál rum
- 5 kanál darált dió, vagy mandula
- 2-3 evőkanál lekvár
- 1 citrom reszelt héja
A tészta hozzávalóit összegyúrom. Fóliába csomagolom, egy órát hidegre teszem.Közben elkészítem a tölteléket. A töltelék hozzávalóit krémesre összekeverem. A pihentetett tésztát kinyújtom, és egy körülbelül 6-7 centiméteres kiszúróval a tésztát kiszúrom, ezt a fém kosárka formába helyezem, és a mélyedésbe teszek a diós keverékből. A tetejére kis kiszúróval aprócska tésztát teszek a töltelékre. 180 °C-os sütőbe, 15 perc alatt készre sütöm. A tetejét porcukorral megszórom.
Domján Mária receptje.
Látogassátok meg Marcsi finomságok konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!