Tészta:
- 20 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 5 dkg porcukor
- 2 tojássárgája
- 15 dkg margarin
Krém:
- 4 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 4 dl habtejszín
- 1 rumaroma
- kb. 35 dkg gyümölcs (én erdei gyümölcs mixet használtam)
- 10 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
A lisztet a sütőporral és a porcukorral összevegyítjük, majd a tojássárgájákkal és a margarinnal rugalmas tésztává gyúrjuk. Lisztezett deszkán 2-3 mm vastagra nyújtjuk, és alaposan kivajazott, 5-6 cm átmérőjű kosárka formákba tesszük, és készre megsütjük. Ha megsültek, kiborítjuk a formákból.
A krémhez a tejben elkeverjük a pudingport, a cukrot és a vaníliás cukrot, majd sűrűre főzzük. Ha teljesen kihűlt, a tejszínt felverjük kemény habbá, és összekeverjük a pudingos krémmel. A gyümölcsöt lecsepegtetjük, majd belekeverjük a krémbe. Végül beletesszük a rumaromát is. A kosárkákat megtöltjük a krémmel, én hagytam a tetejére is a gyümölcsökből. Mindenképpen hagyjuk pár órát állni a hűtőben (ha kibírod, hogy ne kóstolgass bele) ! 🙂 Finomabb lesz, hiszen az ízek összeérnek… Jó Étvágyat kívánok hozzá!
Szepesi Ági receptje.
Ági nagyon sok szeretettel vár Benneteket az Édességei és Ételei oldalán!