A tésztához:
- 21 dkg liszt
- ½ csomag sütőpor
- 17 dkg margarin
- 2 tojássárgája
- 1 kanál porcukor
- csipet só
- 2 evőkanál tejföl
A tészta kenéséhez:
- 3 evőkanál meggyíz
A tetejére:
- 6 tojásfehérje
- 30 dkg porcukor
- 30 dkg vegyes gyümölcs
A tésztához való anyagokat összegyúrjuk, kinyújtjuk 20×30 cm tepsi nagyságúra és világosra sütjük. (180 fok). A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral, utolján hozzá keverjük a gyümölcsöt.
A megsült tésztát lekenjük lekvárral, ráöntjük a gyümölcsös cukros habot és 150 fokra visszavesszük a hőt, majd a habot rászárítjuk. A kihűlt süteményt vízbe mártott késsel felszeleteljük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!