- 2 csomag dr. Oetker vanília krémpor – hidegen készíthető
- 2 dl tej + 2 dl tejszín, vagy 4 dl tej tejszín nélkül
- 1 doboz (20-25 dkg) mascarpone krémsajt
- 2 csomag babapiskóta
- cappuccino por vagy Nescafé
- 1 dl tej + 1 dl forró víz
- kakaópor (lehet cukrozott is)
- esetleg rum (vagy aroma)
- kávélikőr
A robotgép keverőtálában a tejjel vagy a tej + tejszín keverékkel a krémpor utasítása szerint elkészíted a krémet (tejszínnel sokkal finomabb, de dupla kalória), aztán belekevered a mascarponét. A cappuccino port vagy a Nescafét forró víz és tej keverékével elkevered, beleteszed a rumot (vagy valami kis alkoholt). Ebben megforgatod a babapiskótákat. Nem kell hosszan áztatni, inkább csak pár másodpercre belemeríteni a meleg keverékbe, aztán kirakni vele egy tepsi vagy üvegedény (esetleg méretes műanyagdoboz) alját. Erre kerül egy réteg krém, majd újabb áztatott piskóta sor. Megint krém. A tetejét elsimítod vagy villával kidíszíted (az tart legtovább), aztán meghinted kakaóporral. Kb. 1 órányi hűtés után már tökéletesen szeletelhető.
Az elkészítés ideje kb. 10 perc, az elfogyasztás ideje kb. 9 perc.
Bordi Zsuzsanna receptje.