Töltelék:
- 30 dkg darált dió
- 10 dkg cukor
- kb. 1,5-2 dl tej
- reszelt narancshéj (ízlés szerint)
- őrölt fahéj (ízlés szerint)
- rumaroma (ízlés szerint)
Csokikrém:
- 3 tojássárgája
- 90 g étcsoki (Tibi csoki)
- 2 dl tej
- 5 dkg cukor
- 1 kiskanál étkezési keményítő
- 5 dkg margarin
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 evőkanál kakaópor (cukrozatlan)
- 2 dl édesített habtejszín (Hulala v. cukrászhab)
- rumaroma (ízlés szerint)
Szóráshoz:
- porcukor
Díszítéshez:
- kb. 2 dl habtejszín (Hulala vagy cukrászhab)
Hagyományos módon palacsintát sütünk, ehhez a töltelékhez kb. 10-12 db palacsintára lesz szükségünk.
Először a diós tölteléket készítjük el.
A tejet egy fazékban feltesszük melegedni. Közben megdaráljuk a diót, és a cukorral összekeverjük. Ha a tej már elég meleg, beletesszük a cukros diót, és felfőzzük. Utána félretesszük egy kicsit hűlni, majd ízesítjük reszelt narancshéjjal, rumaromával és a őrölt fahéjjal, majd jól összekeverjük a diós masszát. (Ha egy kicsit hígnak tűnik, akkor tegyünk bele egy kis zsemlemorzsát).
Most a csokikrémet készítjük el. Egy másik fazékba beleöntjük a tejet melegedni, majd mikor már langyos a tej, beletesszük a feltördelt csokit és a margarint olvadni. Közben a tojássárgákat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra kikeverjük, majd belekeverjük az étkezési keményítőt. Ha már a tejben elolvadt a csoki és a margarin, akkor beleöntjük a cukros tojássárgákat, és addig főzzük, míg elkezd egy kicsit besűrűsödni. Utána félretesszük, majd belekeverjük a kakaóport és a rumaromát. Az egészet jól összekeverjük.
A tejszínt felverjük kemény habbá, és a főzött csokikeveréket beleöntjük a felvert habba, majd fakanállal jól összekeverjük.
A palacsintát egy tányérra rakjuk, majd az egyik felét megkenjük a diókrémmel, és háromszög alakúra hajtjuk. Megszórjuk porcukorral. Utána a tejszínt kemény habbá felverjük, és a nyomózsákba töltjük. A töltött palacsintát leöntjük csokikrémmel, és a tetejét tejszínhabbal díszítjük.
Sok sikert az elkészítéséhez és jó étvágyat kívánok!
Tündi konyhájából kaptuk ezt a remek receptet.