Tészta:
- 6 tojás
- 8 evőkanál liszt
- 8 evőkanál cukor
- csipet só
- 1 csomag sütőpor
- 1 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál rum aroma
Krém:
- 6 dl tej
- 6 evőkanál búzadara
- 10 dkg cukor
+
- 20 dkg margarin
- 15 dkg cukor
Tetejére:
- kakaópor
A tojásokat kettéválasztjuk és a sárgájával a lisztet, a cukrot a sót, a sütőport, a kakaóport és a rumaromát összekeverjük. A tojások fehérjét felverjük és ezt is hozzáadjuk a masszához. 180 °C-on, körülbelül 20 perc alatt megsütjük. A krémhez a tejből, a grízből és a cukorból főzünk egy krémet. A margarint cukorral habosra keverjük és hozzáadjuk a grízes krémnez. Kettévágjuk a piskótát és a fele krémmel megtöltjük. A krém másik felét a sütemény tetetjére kenjük és bőven megszórjuk kakaóporral.
Sitó Mónika receptje. Nézzétek meg Mónika oldalát , ahol rengeteg csodás receptet találtok még.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!