Kekszes tésztához:
- 50 dkg darált keksz
- 10-15 dkg porcukor
- 3 evőkanál kakaópor
- 5 dkg vaj
- 3 evőkanál rum
- kb.2 dl tejszín
- 1 kávéskanál fahéj
- 6 evőkanál sárgabarack lekvár
Kókuszos krémhez:
- 20 dkg mascarpone
- 20 dkg kókuszreszelék
- 2 dl tej
- 3 evőkanál búzadara
- vanília aroma (vagy 3 csomag vaníliás cukor)
- 15 dkg porcukor
- 1 csipet só
A tejet felforralom, beleszórom a búzadarát, és kevergetve sűrűre főzöm. Csipetnyi sóval ízesítem. Kihűtöm. A mascarponét a porcukorral nagyon habosra keverem, majd a kihűlt tejbegrízt, és a kókuszreszeléket is hozzáadom. Vanília aromával (vagy vaníliás cukorral) ízesítem még. A darált kekszet szárazon összekeverem a porcukorral, a kakaóporral, és a fahéjjal. Hozzáöntöm a rumot, a tejszínt és a lekvárt is hozzáadom, hogy linzertészta állagú kegyen. Közben a puha vajat is beledolgozom. Két részre osztom a kekszes tésztát és 2 folpack fólia között vékonyra nyújtom. Rákenem a kókuszos krémet és feltekerem, majd fóliába rakom és tálalásig a hűtőbe tárolom. (Én még kevés kókuszreszelékbe meghempergettem a tekercset, de elhagyható).
Mészáros Erika receptje.