A tésztához:
- 8 tojás
- 8 csapott evőkanál finomliszt
- 8 csapott evőkanál porcukor
- 1 csomag sütőpor
- 1 teáskanál cukrozatlan kakaópor
A krémhez:
- 1 l tej
- 140 g búzadara
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 1 csomag vaníliás cukor
- egy kicsi kakaópor a tetejét megszórni
A 8 tojássárgáját kikeverjük a 8 kanál porcukorral. A lisztbe keverjük a sütőport és a kakaót. A tojásfehérjét felverjük. A kikevert tojássárgához adjuk sütőporos-kakaós lisztet, és óvatosan belekeverjük a felvert habot.
Sütőpapírral bélelt gáztepsiben ebből egy kakaós piskótát sütünk. Ha kihűlt, akkor kettőbe vágjuk. Krém: A tejből, darából, cukorból, vaníliás cukorból tejbegrízt főzünk. Hagyjuk kihűlni. Amikor már kihűlt, hozzáadjuk a cukorral habosra kevert margarint. Az alsó piskótára kenjük a krém felét, majd rátesszük a másik lapot, és a maradék krémet rákenjük.Tetejét megszórjuk kakaóval.
Egyszerű és finom.
Jó étvágyat kívánok!
Kautz József receptje.
Látogassátok meg Józsi konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!