A tésztához:
- 5 tojás
- 30 ml hideg víz
- 14 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- fél tasak sütőpor
Az almatöltelékhez:
- 70 dkg alma
- 20 dkg gríz
- 10 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- ½ citrom leve
A tetejére:
- 10 dkg darált dió
- 5 dkg olvasztott csokoládé
A tojások fehérjét a cukorral és a vízzel kemény habbá verjük. A tojássárgáját kikavarjuk, a habhoz adjuk, a liszttel és a sütőporral együtt. A tésztát papírral bélelt tepsibe tesszük (22×37 cm), 180 °C-os sütőben készre sütjük. Amikor elkészült, kivesszük és hagyjuk hűlni, majd kettőbe vágjuk. A lereszelt almákat egy edénybe tesszük a vajjal, a cukorral és a fahéjjal együtt, majd lassú tűzön 5 percen át főzzük. Hozzákavarjuk a grízt is és nagyjából 5-7 percen át főzzük, de folyton kevergetjük. Mikor elkészült hozzá keverjük a citrom levét, hagyjuk kihűlni. Az egyik lapra halmozzuk a töltelék 2/3 részét, majd rátesszük a másik lapot és a maradék tölteléket rákenjük. A darált dióval megszórjuk ,olvasztott csokoládéval lespricceljük. 1 órát a hűtőben pihentetjük,majd szeleteljük
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!