Kekszes alap:
- 1 csomag zabkeksz ( 215 g )
- 10 dkg olvasztott vaj
Dinnyés rész:
- 6 dl görögdinnyelé
- 175 g 20 % – os tejföl
- 3-4 evőkanál porcukor
- 1 / 2 citrom leve
- 1 tasak étkezési zselatin ( 20 g )
Továbbá:
- tejszínhab – a díszítéshez
A zabkekszet egy késes aprítóval morzsásra aprítjuk, majd összekeverjük az olvasztott vajjal és egy kb. 22 x 22 – cm -es folpackkal bélelt tepsibe nyomkodjuk. Ezután hűtőbe tesszük.Egy közepes dinnye felét kimagozzuk, a húsát pedig összeturmixoljuk, majd egy szitán átpasszírozzuk és 6 dl – t félreteszünk belőle. 1 dl dinnyelében elkeverjük a zselatint és hagyjuk megduzzadni. A tejfölt simára keverjük a maradék dinnyelével, majd ízesítjük és hozzákeverjük a folyósra melegített zselatinos dinnyelevet. Az egészet ráöntjük a kekszes alapra és 3 – 4 órán át hűtőben dermesztjük.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!