Tészta:
- 15 dkg Gm zabpehely ( pl. : Naturmind )
- 12 dkg dió
- 5 dkg porcukor
- 12 dkg vaj
- csipet só
- 1 kiskanál Gm sütőpor
- 1 tojás
Almás töltelék:
- 4 alma
- 1 kiskanál őrölt fahéj
- 2 – 3 evőkanál cukor
Túrós töltelék
- 25 dkg túró
- 1 tojás
- 1 citrom reszelt héja
- kb 6 – 7 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- csipet só
A diót egy száraz serpenyőben megpirítjuk, majd kihűtjük és ledaráljuk. A zabpelyhet – ha nagy szemű egy késes aprítóval apróra aprítjuk – majd összekeverjük a dióval, hozzáadjuk a sót, a porcukrot, a sütőport és elmorzsoljuk benne a vajat. Ezután hozzáadjuk a tojást és az egészet összegyúrjuk. A masszát kétfelé osztjuk és folpackba csomagolva a mélyhűtőbe tesszük.
Az almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, ezután alaposan kinyomkodjuk a levétől és ízesítjük cukorral, fahéjjal.
A túrós töltelékhez a tojást kétfelé választjuk a fehérjéből a sóval habot verünk, majd a többi hozzávalót alaposan kikeverjük és óvatosan összeforgatjuk a tojáshabbal.
Egy kb 25 x 25 cm – es tepsi aljába sütőpapírt fektetünk, majd belereszeljük az egyik diós masszát, ezután egyenletesen eloszlatjuk rajta az almát, majd az almán a túrókrémet. A másik diós masszát a tetejére reszeljük és 180 °C – ra melegített sütőben kb 35 perc alatt megsütjük.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!