Tészta:
- 8 tojásos piskóta, hagyományosan elkészítve
Krém:
- 45 dkg gesztenyemassza
- 4 evőkanál rum
- 3 tojássárgája
- 8 dkg cukor
- 2,5 dl habtejszín
- 8 dkg savanykás lekvár
Díszítés:
- 2 dl habtejszín
A gesztenyemasszát összedolgozzuk a rummal. A tojássárgákat és a cukrot gőz fölött sűrű krémmé keverjük, majd kanalanként a gesztenyemasszához adjuk. A 2,5 dl tejszínt kemény habbá verjük, majd lazán összeforgatjuk a krémmel. A piskótát 3 lapra vágjuk. A lekvárt felforrósítjuk, és megkenjük vele a tortalapokat. Az alsó lapra rákenjük a gesztenyekrém felét, rátesszük a másik lapot, erre pedig jön a krém másik fele, majd a harmadik piskótalap. A torta bevonása, díszítése ízlés szerint történhet akár csokoládéval, vagy tejszínhabbal.
Kovácsné Szepesi Ági receptje.