Tészta:
- 3 × 3 tojás
- 3 × 15 dkg cukor
- 3 × 1 dl víz
- 3 × 15 dkg liszt
- 3 × 1 evőkanál kakaópor
Sütünk 3 db 3 tojásos kakaós, kerek piskótát: 3 tojássárgáját kikavarunk 15 dkg cukorral, fokozatosan hozzáadva 1 dl vizet. Ha már jó habos, akkor hozzáadunk 15 dkg lisztet, amiben elkavarunk 3 evőkanál kakaót és 1 csomag sütőport. Végül a tojások felvert kemény habját is beleforgatjuk. Ezekből a hozzávalókból ugyanígy sütünk még 2 lapot.
Krém:
- 1 liter tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 1 csomag (10 g) zselatin
- 2,5 dl habtejszín
Továbbá:
- 250 g gesztenyepüré
- 2,5 dl habtejszín
A tejet a pudingporral megfőzzük, ha kihűlt, hozzáadunk 1 csomag zselatint (amit a hátoldalon lévő utasítás szerint készítünk el), majd beleforgatunk 2,5 dl felvert tejszínhabot. A lapokat megkenjük egyesével krémmel, erre gesztenyepürét reszelünk, és erre simítjuk a tejszínhabot. Ezt ismételjük, míg el nem fogynak a lapok. Az utolsó lap tetejére, oldalára is hagyjunk egy kevés krémet, majd tetszés szerint díszítjük.
Jó étvágyat!
Váradi Gabriella receptje.