A tésztához:
- 10 dkg finomliszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 3 dkg étkezési keményítő
- 2 evőkanál kakaópor
- 6 tojás
- 20 dkg porcukor
- 12,5 dkg vaj
- 1/4 kávéskanál őrölt fahéj
- 1/2 citrom reszelt héja
A töltelékhez:
- 2-3 evőkanál baracklekvár
- 40 dkg gesztenyemassza
- 1/2 fiola rumaroma
- 3 tojássárgája
- 8 dkg cukor
- 2,5 dl habtejszín
A díszítéshez:
- 1,5 dl habtejszín
- csokoládéforgács
Egy 30 × 40 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral. A tésztához az egész tojásokat a cukorral elektromos habverővel habosra keverjük 10 perc alatt. A puha vajat, őrölt fahéjat, reszelt citromhéjat hozzákeverjük, jól kiverjük. A lisztet, keményítőt, kakaóport, sütőport elvegyítjük és lazán hozzákeverjük. Tepsibe simítjuk és megsütjük 20 perc alatt.
A krémhez a tojássárgákat porcukorral vízgőz felett krémsűrűségűre keverjük. Gőzről levéve hozzákeverjük a gesztenyemasszát és a rumaromát. A tejszínt keményre verjük, és a gesztenyés masszával összeforgatjuk.
A tésztalapot sütőből kivéve baracklekvárral lekenjük. A kihűlt tésztára kenjük a krém 2/3 részét. 4 lapra vágjuk, a rövidebb oldalával párhuzamosan. 2-2 lapot egymásra fektetjük, le is nyomkodjuk könnyedén, majd mindkettő oldalát és tetejét is bevonjuk a maradék krémmel. Villával megcifrázzuk. A tejszínt kemény habbá verjük és díszítjük, csokoládéforgáccsal is megszórhatjuk.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!