A diós piskótához:
- 20 dkg darált dió
- 20 dkg margarin
- 15 dkg cukornak megfelelő édesítő
- 3 dkg holland kakaópor (natúr)
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 teáskanál szódabikarbóna
- 4 tojás
A krémhez:
- 25 dkg mascarpone
- 25 dkg gesztenyemassza
- pici édesítő
- 2 dl tejszín
A tetejére:
- házi meggylekvár
A sütőt melegítsük elő 175 °C-ra. A négy egész tojást az édesítővel kb. 5-6 percig keverjük, amíg sűrű, kemény krémet nem kapunk. A felolvasztott, langyos margarint adjuk hozzá és keverjük egyneművé. A darált diót keverjük össze a kakaóval, sütőporral és szódabikarbónával, majd kanalanként dolgozzuk a tojásos masszába. A tortaformába tegyünk kissé megolajozott sütőpapírt. Kb. 20 percig süssük (tűpróba).
A mascarponét habosra keverjük a gesztenyemasszával, pici édesítővel, majd lazán belekeverjük a 2 dl felvert habtejszínt. Összeállítás:
A tortalap tetejére rásimítunk egy fél üveg házi meggylekvárt, majd ráhalmozzuk a krémet.
Bathó Mária Amanda receptje.