A tésztához:
- 75 g liszt
- 40 g étkezési keményítő
- 10 g kakaópor
- 5 tojás
- 2 evőkanál víz
- 70 + 80 g kristálycukor
A krémhez:
- 5 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 2 tojás
- 4-5 evőkanál cukor
- 250 g gesztenyemassza 2/3 része
A tetejére:
- 2 dl tejszín
- a gesztenyemassza 1/3 része
- olvasztott csokoládé
A tésztához a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket felverjük a 70 g cukorral keményre. A tojások sárgáját habosra keverjük a 2 evőkanál vízzel és 80 g cukorral. Először beleforgatjuk a tojások haját, majd a keményítő, liszt, kakaó keverékét. 170-180°C-on 20 × 30 cm-es tepsiben sütjük, kb. 8-10 perc alatt kész.
A krémhez a pudingport a cukorral, a tojások sárgájával és kevés tejjel simára keverjük, majd a többi tejet is hozzáadjuk és sűrűre felfőzzük. A tojásfehérjét 2 evőkanál cukorral keményre verjük és a felfőzött krémbe fokozatosan beleforgatjuk. A kihűlt piskótára simítjuk a krémet, ráreszeljük a gesztenyemassza 2/3 részét, erre a keményre vert tejszínhab, majd a többi gesztenyét. Olvasztott csokival lecsurgatjuk.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!