Tészta:
- 25 dkg darált háztartási keksz
- 18 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- fél dl sütőrum
- 1 evőkanál kókuszreszelék
- 1 kávéskanál kakaópor
- a gyúráshoz főzött kávé vagy tej
Krém:
- 25 dkg gesztenyepüré
- 12 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 2 cl rum (vagy 1 dr. Oetker rumaroma – 38 ml)
- 1 kávéskanál kókuszreszelék
A tésztához az alapanyagokat jól összegyúrjuk, majd két részre osztjuk és kinyújtjuk őket. Ekkor két kisebb tekercset kapunk, ám ha nem osztjuk ketté, akkor egy nagyobb tekercs lesz a végeredmény, ízlésünk és kedvünk szerint el lehet dönteni. A krém hozzávalóit is összedolgozzuk, szintén két részre osztjuk, megkenjük vele a tésztát és óvatosan feltekerjük. Én alufólián szoktam nyújtani, annak segítségével tekerem fel és azzal együtt hűtöm le, majd ha jól lehűlt, akkor leveszem a fóliát és 1 cm-es szeletekre vágom.
Jó étvágyat!
Váradi Gabriella receptje.