Tészta:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- 2 dl natúr joghurt
- 1 tasak vanillincukor
- 1 citrom reszelt héja
A töltelékhez:
- 25 dkg gesztenyemassza
- 20 ml rumaroma
- 5 dkg vaj
- 1 vaníliás cukor
A szóráshoz:
- 1 evőkanál vaníliás porcukor
A díszítéshez:
- 5 dkg aprított dió
A kenéshez:
- ½ tojásfehérje
Egy nagy tepsit kibélelek sütőpapírral. A tészta hozzávalóit összedolgozom, majd 1 órát hűtőben pihentetem. Ezután kinyújtom 3 mm-es vastagságúra és 7 cm átmérőjű szaggatóval kiszaggatom. Elkészítem a tölteléket, simára keverem a hozzávalókat. Mindegyik korongra teszek gesztenyét, amit egy kissé elkenek. Behajtom, és sodrom a tészta széleit, majd kevert tojásfehérjével, az ujjaim segítségével bekenem, hogy tapadjon, és felsodrom kifli formájúvá. Tetejét megkenem tojás fehérjével és rászórom a diót. Előmelegített sütőben 180-200 °C-on, 20 perc alatt szép világosra sütöm. Még forrón megszórom a vaníliás porcukorral.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!