- 50 dkg fagyasztott gesztenyemassza
- 10 dkg vaj
- 2 evőkanál rum
- 4 dl tejszín
- 2 evőkanál porcukor
- 1 evőkanál zselatin
- 6 db babapiskóta
- áztatáshoz kevés rumos tej
A tetejére:
- 2 púpozott evőkanál kakaó
- 2 púpozott evőkanál cukor
- 6 evőkanál víz
- 3 dkg vaj
- 2 dl tejszín
- 2 csapott evőkanál porcukor
A gesztenyemasszát felolvasztjuk, burgonyanyomón áttörjük, majd a vajjal és a rummal összedolgozzuk. Egy bombaformát vagy egy mély kerek tálat folpackkal kibélelünk, hideg vízzel kiöblítjük, és a gesztenyemasszával kitapasztjuk, hogy az alját és az oldalát egyenletesen betakarja. Amíg a töltelék elkészül, a hűtőszekrénybe tesszük. A töltelékhez a zselatint fél deci hideg vízzel simára keverjük, kevergetve fél percig forraljuk, majd langyosra hűtjük. Ezalatt a 4 dl tejszínt kemény habbá verjük, a porcukorral ízesítjük, végül a feloldott zselatint is belekeverjük. A gesztenyével bélelt formába öntjük, és a tetejére szorosan egymás mellé rumos tejben könnyedén megmártott babapiskótákat fektetünk. Fél napra a hűtőszekrénybe tesszük. Tálalás előtt csokoládémázat főzünk. A kakaót a cukorral és a tejjel simára keverjük, kevergetve sűrűre főzzük, majd a tűzről levéve a vajat beledobjuk. A bombaforma szájára tálat fektetünk, gyors mozdulattal megfordítjuk, hogy a piskóta kerüljön alulra. A formát és a folpackot lehúzzuk, és a gesztenyebombát a csokoládémázzal bevonjuk. Édes tejszínhabbal kínáljuk.
Viktória receptje.