Krém:
- 3 tojás
- 8 dkg liszt
- 1 evőkanál víz
- 2 evőkanál holland kakaópor
- 10 dkg cukor
- 1/2 csomag sütőpor
Krém:
- 1/2 doboz krémsajt
- 2 dl tejszín
- 1 csomag habfixáló
- 2 dkg porcukor
- 25 dkg gesztenyemassza
- ízlés szerint rum
A tojásokat ketté választom és a fehérjét a cukor 2/3-át kemény habbá verem. A sárgáját a cukorral vízzel kakaóporral kikeverem, majd a habbal óvatosan összekeverem és hozzáadom a sütőporos lisztet. Egy nagyobb méretű tepsit sütőpapírral kibélelek. A tésztát egyformára elkenem és 180 °C-on megsütöm.
A krémhez a tejszínt a porcukorral és a fixálóval felverem. A krémsajtot a gesztenye masszával kikeverem csomómentesre és a tejszínnel és rummal ízesítem. Összedolgozom. 2-3 kanál tejszínt kihagyok amivel a roládot bevonom. Amikor a tésztalap már kisült és kihűlt, a papírt lehúzom róla és ezzel a finom, habos krémmel megtöltöm. Feltekerem és a maradék habbal a roládot bevonom. A tetejét tetszés szerint díszítem.
Domján Mária receptje.
Látogassátok meg Marcsi finomságok konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!