Kakaós piskóta:
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 3 evőkanál liszt
- 3 evőkanál holland kakaó
- 1 dl étolaj
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
- 6 dl tej
- 25 dkg puha vaj
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg gesztenyemassza
Tetejére:
- 4 dl tejszín
- csokoládé reszelék
A tojások fehérjét cukorral kemény habbá verjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját (de már lassú fordulaton), majd az étolajat. Legvégül hozzáadjuk az átszitált lisztet, a kakaót és a sütőport is. 35×42 cm-es tepsiben készre sütjük. (tűpróba) A krémhez a vajat a porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a gesztenyemasszát és a kihűlt pudingot. Habosra keverjük. A kihűlt piskótára egyenletesen rákenjük. Körülbelül húsz bercre hűtőbe tesszük. A tetejére a tejszínt felverjük és rákenjük a krémre, erre pedig csokoládér reszeléket szórunk. Hűtőbe tesszük pár órára, majd meleg vizes késsel felszeleteljük.
Éva Hegyi receptje.