Attól függ mekkora tálat használsz, meg kell saccolnod a mennyiséget:
- 1 csomag gesztenyemasszához
- 5 dkg puha vaj
- ízlés szerint rum
- felverhető tejszínhab
- habfixáló
- porcukor – ha édesebben szereted
- babapiskóta
- pici tej
- 1 tábla fehér csokoládé
Vegyél pl. egy levesestálat, béleld ki folpackkal úgy hogy a peremén túllógjon. Nyomkodd bele körben a gesztenye, vaj és rum keverékét kb. 3 mm vastagon. Tedd be a hűtőbe 1 órára. Verd fel a tejszínhabot a habfixálóval együtt nagyon keményre, és öntsd a tálba annyi helyet hagyva a peremétől, hogy egy sor babapiskóta – amit egy pillanatra tejbe mártasz – elférjen a tetején. Pár órát vagy egy éjszakát hagyod a hűtőben. Tálra borítod, óvatosan lehúzod a folpackot, és olvasztott fehér csokit csorgatsz rá kiskanál segítségével.
Arra nagyon vigyázz, hogy a tál teljesen tele legyen, mert ha nincs, akkor amikor kiborítod, a közepe beesik.
Kassai Ildikó receptje.