Tészta:
- 5 db tojás
- 5 evőkanál kristálycukor
- 5 evőkanál olaj
- 5 evőkanál langyos víz
- 5 evőkanál rétesliszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaó
Túrós réteg:
- 500 g túró
- 5 evőkanál porcukor
- 150 g vaj
Kell még:
- 1 üveg ribizlilekvár
Öntet:
- 6 evőkanál porcukor
- 1 db citrom
A tojásokat a cukorral habbá verjük. Beledolgozzuk a langyos vizet, olajat, majd a száraz hozzávalók keverékét is. A kapott tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, a tésztát 180 fokos sütőben 20 percig sütjük – sütés közben figyeljük. Miután a tészta megsült, kihűtjük, félbe vágjuk.
A vajat a cukorral habosra verjük, a túróval eldolgozzuk.
Az egyik tésztalapot megkenjük a lekvárral, erre jön a túrós réteg, elegyengetjük, a másik tésztalappal lefedjük – a másik tésztalapot előtte lekvárral megkenjük, majd a lekváros felével lefelé tesszük rá a túrós rétegre.
A süti tetejére sütőpapírt teszünk, erre kerül egy tepsi, majd a tepsibe jöhet a nehezék. A sütit a nehezékkel együtt pár órára hűtőszekrénybe tesszük.
A porcukrot a citrom levével elkeverjük, ezzel kenjük meg a sütemény tetejét. A citromlevet fokozatosan keverjük bele a cukorba, és csak annyit, hogy az öntet kellően sűrű legyen.
Forrás: TORTARECEPTEK
Ferencné Molnár mondta
Nagyon szimpatikus a recept,szeretném elkészíteni. Mekkora méretű tepsibe való ez a mennyiség?
Köszönöm a választ!