Lap:
- 6 tojás
- 12 dkg finomliszt
- 3 evőkanál kakaópor
- 12 dkg porcukor
- 1 evőkanál olaj
- 1 evőkanál rum
- 1 evőkanál víz
- 4 g sütőpor
- pici só
Krém:
- 6 tojás sárgája
- 2 csomag vaníliás cukor
- 3 evőkanál cukor
- 6 dl habtejszín
A tojások fehérjéhez adunk 1 evőkanál vizet, csipet sót, majd elkezdjük felverni. Folyamatosan hozzáadagoljuk a cukrot és keményre felverjük. Egyenként hozzáadjuk a sárgákat, az olajat, majd végül a sütőporral, kakaóporral elkevert lisztet. Egy 25 x 35 cm-es tepsit sütőpapírral bélelünk, majd a masszát belesimítjuk. 180 °C-ra előmelegített sütőben készre sütjük. Tűpróbát végezzünk! A krémhez 3 dl tejszínben elkeverjük a sárgákat és a cukrokat, majd folyamatos keverés mellett besűrítjük, majd kihűtjük. A maradék tejszínt felverjük kemény habbá, majd a kihűlt krémhez adjuk.A krémet rákenjük a lapra, elsimítjuk és tortadarával díszítjük.
Császár Eta receptje az Eta hagyományos tortái oldalról.