A tésztához:
- 50 dkg darált keksz
- 10 dkg porcukor
- 5 evőkanál kakaópor
- 4 személyes főzött kávé
- 1 rumaroma
- Annyi meggylé (kb.1.5-2dl) hogy kissé lágy tésztát kapjunk
A krémhez:
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 2.5 dl tej
- 6 evőkanál porcukor
- 15 dkg vaj vagy margarin
A krémhez a tejet felmelegítjük, hozzáadjuk a pudingport. Ha kész a puding, hűlni hagyjuk, majd ha hideg, hozzáadjuk a vajjal jól kikevert porcukrot
Ha összeállt a tészta kétfelé vesszük és kókuszreszeléken kinyújtjuk majd megkenjük a krémmel és feltekerjük. Ebből a mennyiségből kettő rúd lesz.
Németh-Szőke Henrietta receptje.
Látogassátok meg Heni a konyhában oldalt , ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
Lovász Csabáné mondta
Ezt készítem én is. Sárgabarack lekvárral gyúrom össze a kekszet, és citromos krémmel kenem be. Nagyon sokáig eláll, és mindenki szereti. Nagymama receptje.