Tészta:
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 5 csapott evőkanál liszt
- 1 evőkanál kakaópor
- kevés sütőpor
Krém:
- 3 csomag vanília ízű pudingpor
- 2,5 dl meggylé
- 1 dl víz
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 1 üveg kimagozott meggy
Habhoz:
- 0,5 l habtejszín
- 1 csomag habfixáló
A tészta hozzávalóiból piskótát sütünk. A meggylevet és a vizet a pudingporral sűrűre főzzük, majd félretesszük hűlni. A margarint a porcukorral habosra keverjük, utána összekeverjük az alappal. A végén belekeverjük a levétől kinyomkodott meggyet, és betöltjük a tortát. A díszítéshez félreteszünk valamennyi meggyet. A tejszínt felverjük a habfixálóval, és rákenjük a tortára. Csoki forgáccsal díszítjük, vagy tortadarával. Meggyszemekkel kirakjuk körbe.
Soltész Márti receptje.