A fiam születésnapjára készítettem ezt a tortát.
Tészta:
- 8 tojás
- 8 evőkanál cukor
- 8 evőkanál liszt
- 1 evőkanál kakaópor
Krém:
- 1 üveg meggybefőtt
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 3 evőkanál cukor
- 5 dl Hulala habtejszín
Továbbá:
- porcukor és fahéj a meghintéshez
- likőr vagy rum a meglocsoláshoz
- csokiforgács a díszítéshez
Megsütjük a piskótát a szokásos módon, majd amikor kihűlt, három lapra vágjuk és meglocsoljuk valamilyen likőrrel vagy rummal. (Én házi készítésű Baileys likőrrel szoktam.) Közben a meggyet beleöntjük egy szűrőbe, meghintjük porcukorral és fahéjjal, majd félretesszük. A meggy levével és a cukorral felfőzzük a pudingport jó sűrűre. Amíg hűl, addig felverjük a tejszínhabot. Két lapot egymás mellé fektetünk, majd a pudingot, és a tejszínt is külön-külön habzsákba töltve, körkörösen, váltakozva rányomjuk a tortalapokra. Erre rakjuk a fejtett meggyet, végül befedjük a harmadik tortalappal, és kicsit rányomkodjuk. Azt is meg lehet locsolni likőrrel. A tejszínhabból annyit hagyjunk, amennyivel kívülről is be tudjuk vonni a tortát. Esetleg lehet hagyni pár szem meggyet is a tetejére, de lehet csokiforgáccsal is díszíteni.
Farkasné Joó Ibolya receptje.