Hozzávalók a tésztához kétszer, mert két lapot sütünk:
- 5 tojás
- 20 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- 8 dkg bármilyen pudingpor
- 2 dkg holland kakaópor
- 3 evőkanál víz
- 1 teáskanál sütőpor
- csipet só
A tojást, a cukrot és a vizet pici sóval jól felverjük, majd hozzáadjuk a kakaóval, sütőporral összeszitált és pudingporral elkevert lisztet. Kikent, lisztezett tepsiben, gáz 3-as fokozaton 20 percig sütjük.
Töltelék:.
- 1 üveg magozott meggyet (lé nélkül)
- 7 dl vízzel odatesszük főni
- mokkáskanálnyi őrölt fahéjat
- csipetnyi őrölt szegfűszeget
- ízlés szerint cukrot
- kis citromhéjat
- 2 csomag vaníliás cukrot adunk hozzá
Mindezt 10 percig főzzük, közben a félretett meggylében feloldunk 2 csomag csokoládés pudingport, hozzáöntjük a fövő meggyhez, egyet forr és kész. Levesszük, hűlni hagyjuk. Amikor már csak langyos, rákenjük az egyik lapra, erre frissen felvert tejszínhabot teszünk bőségesen (ízlés szerint), majd rá a másik lap. Köröskörül áthúzzuk habbal, és díszítjük ahogy tetszik. Egy lap hozzávalóiból egy kerek torta is kijön, 26 cm-es formában.
Ménesi Magdi receptje.