Piskóta:
- 15 tojás
- 15 evőkanál cukor
- 15 evőkanál liszt
- 3 csomag sütőpor
- 3 evőkanál kakaópor
Töltelék:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 2 nagy üveg magozott meggybefőtt
- fahéj
Krém:
- 3 csomag eperízű pudingpor
- 8 dl tej
- 3 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg porcukor
- 12,5 dkg margarin (fél kocka)
- 2 dl + 5 dl cukrászhab
Bevonat:
- 5 dl cukrászhab és habfixáló (ha színesnek szeretnénk, akkor ételszínező)
A tojásból, a cukorból, a lisztből és a többi alapanyagból sütünk 3 db piskótalapot (3 × 5 tojásból, a tortaforma mérete 36 cm – ez saját, nem gyári). A töltelékhez a vaníliás pudingport megfőzzük a meggylében, amit már előtte leöntöttünk. A krémhez az eperpudingport megfőzzük a tejben, meghűtjük, majd hozzákeverjük a margarint, a porcukrot, és végül beleforgatjuk a 2 dl felvert cukrászhabot.
Mikor ez is megvan, akkor kezdjük el tölteni a tortánkat. Sorrend: 1. piskótalap, vaníliás-meggyes krém, majd az epres krém, azt pedig megszórjuk meggydarabokkal, és meghintjük fahéjjal. Egy kevés cukrászhabbal is lekenjük (az 5 dl). Rátesszük a 2. lapot, és jól megnyomkodjuk. Ezt ismét lekenjük a vaníliás-meggyes és az epres krémmel, majd megszórjuk meggydarabokkal és fahéjjal, és ismét cukrászhabot simítunk rá. Beborítjuk a 3. lappal. A torta külső burkolatát tetszés szerint bevonjuk cukrászhabbal, és díszítjük. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Kovács Zsuzsanna receptje.