A tésztához:
- 8 tojás
- 8 evőkanál liszt
- 8 evőkanál cukor
- 1 evőkanál étolaj
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
A krémhez:
- 2 csomag tejszínízű pudingpor
- 7 dl meggylé
- 15 dkg cukor
- 10 dkg étcsokoládé
- 10 dkg vaj
- 10 dkg fehér csokoládé
- 2 üveg magozott meggy
- 5 dl habtejszín
A tészta hozzávalóiból 24 cm-es kapcsos tortaformában piskótát sütök. A kikevert masszát 3 részre osztottam és külön sütöttem meg a lapokat.
A krémhez a pudingporokat a cukorral és a meggylével csomómentesre kevertem, és felfőztem. Ezután elfeleztem, és felébe a meggyszemeket és 5 dkg vajat kevertem. A díszítéshez tettem félre belőle.
A másik felébe 7 dkg étcsokoládét olvasztottam és szintén 5 dkg vajat. A krémeket kihűtöttem.
A meggyes krémet összeturmixoltam. A tejszínhabot keményre vertem, a fehér csokoládét felolvasztottam és kihűlt állapotban a tejszínnel kemény habbá vertem.
A torta összeállításához a tortalapokat enyhén lekentem vízzel hígított cseresznyepálinkával. Az első lapot a tortakarikába tettem. Mind 3 krémet külön habzsákba tettem. A külső oldalára a tejszínes krém körben, mellé a meggyes, majd a csokis, és így tovább ismételve. Rátettem a 2. tésztalapot, azt is lekentem pálinkás vízzel és betöltöttem, mint az előzőt. Befedtem a 3. lappal, és a maradék tejszínnel körben bevontam és díszítettem.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!