Tészta:
- 1 db kakaós piskótatorta
Meggyes töltelék:
- 3 dl meggylé (a befőtt leve)
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 üveg meggybefőtt
- 6 dkg cukor
Tejszínes töltelék:
- 6 dl habtejszín
- 2 evőkanál porcukor
- 1 púpozott evőkanál zselatinpor
Díszítés:
- 8 dkg csokoládéforgács
- 4 dl habtejszín
- 16 szem szép meggy
A piskótát 3 lapra szeljük, majd meglocsoljuk a meggy levével. A meggylevet a pudinggal és a cukorral sűrű krémmé főzzük, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a meggyet. A zselatint 1 dl hideg vízbe áztatjuk, majd lassú tűzön felolvasztjuk, kissé lehűtjük kevergetve. A tejszínt a cukorral kemény habbá verjük, belecsorgatjuk a zselatint. A tésztára kenjük a meggyes krémet, erre a tejszínhab kerül, így töltjük meg két sorban a tortát. Felső lapját, oldalát is tejszínhabbal vonjuk be. Tetejét körbedíszítjük tejszínhabos rózsákkal, mindegyikre meggyet teszünk, középre halmozzuk a csokoládéforgácsot.
Czine Zsuzsanna receptje.