Tészta:
- 8 tojás
- 8 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt
- 4 evőkanál kakaópor
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 1 üveg magozott meggy
- 1 csomag zselatin
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 8 dl tej
- 12 evőkanál porcukor
- 5 dl tejszín
- rum aroma, cukor és víz a sziruphoz
A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét a fele cukorral kemény habbá verjük. A sárgáját a maradék cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőpor és a kakaóport. Ezután óvatosan összeforgatjuk a habbal. Egy 22 × 32 cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 180°C-ra előmelegített sütőben megsütjük. Ha kihűlt, kettévágjuk.
A krémhez a meggyet leszűrjük, és a levében megfőzünk egy csomag vaníliás pudingport. Közben beáztatjuk a zselatint, majd azt is hozzáadjuk. Hagyjuk kihűlni. A másik 2 csomag pudingport hagyományosan megfőzzük a tejben a porcukorral, majd kihűtjük. A tejszínt felverjük, és óvatosan a pudingkrémhez keverjük.
A piskóta alsó felét meglocsoljuk rum aromás sziruppal, és rásimítjuk a meggyes-zselatinos krémet. A krémre magozott meggyszemeket sorakoztatunk, majd rásimítjuk a tejszínes krém felét. Rátesszük a másik piskótalapot, befedjük a megmaradt krémmel, végül reszelt csokoládéval díszítjük.
Szántó Hajnalka receptje.