- 20 dkg cukor
- 5 tojás sárgája
- 5 dkg margarin
- 2-3 evőkkanál holland kakaópor
- 1 csomag sütőpor
- 20 dkg liszt
- 1, 5 dl tej
A tetejére:
- 4 tojás fehérje
- csipet só
- 20 dkg porcukor
- a habra fehér vagy étcsoki
A tojások sárgáját a margarinnal és a cukorral keverő géppel kihabosítom.
A gépről leveszem, hozzákeverem a tejet, majd a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet .24 x 22 cm-es sütőpapiros tepsibe teszem és 160 °C-on, 25-30 perc alatt megsütöm. Amikor kisült még melegen lehúzom róla a sütőpapírt és 2 kanál barack lekvárral lekenem. A tojások fehérjét csipet sóval és a porcukorral gőz felett kemény habbá verem és a csokis lekváros lapra kenem, erre pedig a felolvasztott fehér vagy étcsokit teszem.
Domján Mária receptje.
Látogassátok meg Marcsi finomságok konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!