Tészta:
- 2 tojás
- 15 dkg cukor
- 1 tasak vaníliás cukor
- csipet só
- 1,5 dl étolaj
- 1,5 dl tej
- 12 dkg darált mák
- 18 dkg liszt
- 1 tasak sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- kb 2-3 evőkanál baracklekvár
Krém:
- 3 dl tej
- 1 tasak tejszín ízű pudingpor
- 1 teáskanál őrölt fahéj vagy ízlés szerint
- 15 dkg lágy vaj
- 15 dkg porcukor
Tetejére :
- pár kocka étcsokoládé
A sütőt 180 °C-ra előmelegítjük, egy 20 x 30 cm – es tepsibe sütőpapírt terítünk.
A tojást szétválasztjuk, a fehérjét a sóval és a fele cukorral habbá verjük, a sárgákat a maradék cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáöntjük a tejet, az olajat, hozzáadjuk a mákot, a sütőporos lisztet, a vaníliás cukrot és a citromhéját. Végül hozzáforgatjuk a tojáshabot és a masszát a tepsibe simítjuk.
Kb. 25 – 30 perc alatt – tűpróbáig sütjük.
A krémhez megfőzzük a tejben a pudingport, majd folpackkal letakarjuk, hogy ne bőrösödjön a teteje és kihűtjük. A vajat habosra keverjük a porcukorral és a fahéjjal, majd tovább habosítva hozzáadagoljuk a pudingot.
A tészta tetejére vékonyan baracklekvárt kenünk, majd hagyjuk beszívódni, ezután elsimítjuk rajta a fahéjas krémet és csokoládét reszelünk rá. 2-3 óra hűtés után felkockázva kínáljuk.
Baloghné Kele Judit receptje. Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok! A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!