Tészta :
- 5 egész tojás
- 6 evőkanál víz
- 15 dkg finomliszt
- 20 dkg cukor
- 10 dkg darált dió
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 7 dl tej
- 3 csomag vaníliás pudingpor
- 20 dkg lágy vaj
- 20 dkg cukor
- 1 evőkanál étkezési keményítő
Tetejére :
- 3 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verem. Egyenként hozzáadom a tojások sárgáját, majd kanalanként a vizet is. Végül a sütőporral és a dióval elkevert lisztet is belekeverem. 30×30 cm-es sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm a piskótát. 180 °C-ra előmelegített sütőben, kb 20 percig, tűpróbáig sütöm.
Közben elkészítem a krémet. A pudingport, a keményítőt és a cukrot elkeverem egy kevés tejjel, majd a többi tej hozzáadása után készre főzöm. A lágy vajat a kihűlt pudinggal egyneművé dolgozom.
A kihűlt piskótán egyenletesen eloszlatom a krémet. Végül a kemény tejszínhabbal bevonom.
Éva receptje az Sütimánia Évával oldalról.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!