Tészta:
- 6 tojás
- 6 dkg porcukor
- 6 dkg liszt
- 3 evőkanál kakaópor
- 5 dkg (fél tábla) étcsokoládé
- 5 dkg darált dió
- 2 evőkanál víz
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 20 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 2 dl tej
- 1 csomag vaníliás pudingpor
Hab:
- 3 tojásfehérje
- 15 dkg cukor
Díszítés:
- reszelt csokoládé
A tojásokat szétválasztom, a fehérjét kemény habbá verem. A tojássárgáját a cukorral és a vízzel kikeverem. A két masszát óvatosan összekeverem, majd a sütőporos-diós-reszelt csokis-kakaós lisztet is hozzáadom. Sütőpapíros sütőlapon 180°C-on megsütöm, kb. 24 × 22 cm-es a tepsiméret.
A krémhez a pudingot a tejben a szokásos eljárással felfőzöm és kihűtöm. A margarint a porcukorral habos krémmé keverem, a kihűlt pudinggal összedolgozom, és a már kihűlt tésztára simítom.
A tetejére a tojásfehérjét gőz felett a cukorral kemény habbá verem, majd a krém tetejére simítom, végül reszelt csokival díszítem.
Domján Mária receptje.