Tészta:
- Tíz szeletes olajos piskóta
Krém:
- 25 dkg mascarpone
- 2 dl tejszín
- 1-2 tábla jó minőségű étcsoki
- porcukor ízlés szerint (pár dkg-ról van szó, hisz a csoki édesíti nagyrészt)
- rumaroma szintén ízlés szerint de kihagyható
Szoktam csoki aromát is használni, ami ad egy enyhe és finom alkoholos ízt.
Csokikerítés:
- Méretre vágott buborékfólia
- 1-2 tábla jó minőségű étcsoki
- kevés olaj
Lehet temperálni is a csokit de ez most kimaradt
Díszítés:
- Csoki díszek, kekszek, bonbonok
- ki mit szeret, azzal pakolja meg
A felső részt és alját tejszínnel is díszítettem.
A piskótát megsütjük a nevére kattintva található leírás szerint és kihűtjük. A krémhez megolvasztjuk a csokit gőz fölött. Ha kissé kihűlt, a szoba hőmérsékletű mascarponéhoz keverjük. Fontos, hogy ne legyen hideg, mert a csoki megdermedhet és darabos lesz a krémünk! Ezután még porcukorral, aromával ízesítjük, majd a jól lehűtött tejszínt felverjük és a krémbe forgatjuk. Habverővel átkeverjük. A piskótát tálcára helyezzük. Felvágjuk 2-3 felé. Egyenletesen megtöltjük a krémmel de hagyjunk a torta külsejének vékony lekenésére is, hisz ehhez tapad a csoki. A tortát hűtőbe helyezzük dermedni. A fóliához megolvasztjuk a csokit gőz felett, kevés olajjal elkeverve. Nekem nem ért teljesen körbe, így elég volt egy tábla. Ha marad ki, az sem gond, hisz dísznek eltudjuk használni. A fóliát kiterítjük, ami egy ekkora torta esetében is elég hosszú lesz, így olyan felületre helyezzük, ahol zavartalanul tud dermedni. Megkenjük a csokival. Ne legyen túl vékony a réteg, mert akkor könnyen törik. Miután annyira megdermedt, hogy megemelve nem folyik már le de még teljesen nem is kötött meg, a torta oldalához simítjuk, a felesleget levágjuk és hűtőbe tovább dermesztjük. Amikor kemény lett, óvatosan leválasztjuk a fóliát és voálá, kész is a csokikerítésünk!
Szani konyhájából kaptuk a receptet.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!