6 db tojásból készítünk vizes piskótát.
- 20 dkg dió
- 6 evőkanál víz
- 12 evőkanál cukor
- 12 evőkanál liszt
- 1 sütőpor
Krém:
- 6 dl tej
- 9 evőkanál liszt
- 25 dkg vaj vagy margarin
- 20 dkg cukor
Tetejére:
- 3 evőkanál vaj
- 3 evőkanál kakaó
- 3 evőkanál cukor vagy méz
A tejből és a lisztből ebből főzött krémet készítünk, a vajat a cukorral kikavarjuk, a lisztes krémet kihűlés után a vajassal habosra kavarjuk. A vajat a kakaót a cukrot olvadásig melegítjük, de nem főzzük mert kicsapódik, kis hülés után a krémre öntjük, dermedésig hűvösre rakjuk, utána már úgyse látjuk mert elfogy.
Elza Fazekas receptje.
Forrás: Közösségi receptek.