Alap:
- 100 g teljes kiőrlésű zabkeksz darálva
- 40 g olvasztott kókuszzsír
Ezeket összekevertem, a tortaforma aljába sütőpapírt tettem, majd belenyomkodtam a kekszet.
Krém:
- 200 g natúr sajtkrém
- 250 g krémes túró
- 250 g natúr joghurt
- 200 ml habtejszín
- 40 g 1:4 édesítő + kevés lovely sweet
- vanília
- 200 g erdei vegyes gyümölcs felfőzve, pürésítve, átszűrve
- 9 lapzselatin
- kevés Fractal lila ételfesték
Tetejére:
- eper
- áfonya
A jéghideg tejszínt habbá vertem, majd betettem a hűtőbe. A túrót, sajtkrémet, joghurtot összekevertem az édesítőkkel, vaníliával, és elosztottam úgy, hogy a felső réteghez több, a középső réteghez picit kevesebb, és az alsó réteghez még kevesebb fehér krém legyen.
Beáztattam hideg vízbe 3 lapzselatint, majd mikróban langyosra melegítettem. Ehhez gyorsan hozzákevertem 150 g gyümölcspürét, és a fehér krémhez kevertem a tejszínhab 1/3-ával, lila festékkel kicsit színeztem. Itt kóstoltam, mert kellett bele kis lovely sweet. Ez került a torta aljára, amihez a tortakarikát visszatettem a formába, majd a fagyasztóban pihent 30 percet.
A középső réteghez a kevesebb krémhez tettem 50 g gyümölcspürét. amiben előzőleg ugyanúgy beletettem a vissza olvasztott, beáztatott 3 zselatin lapot, és a hab 1/3-át. Ráöntöttem az alsó rétegre, majd újra 30 perc fagyasztó.
Az utolsó fehér réteg ugyanúgy készült,gyümölcspüré nélkül.
Takács Ildikó receptje.