Tészta:
- 10 dkg étcsokoládé
- 20 dkg sütőmargarin
- 3 evőkanál kakaópor
- 3 tojás
- 15 dkg kristálycukor
- 1 csomag sütőpor
- 20 dkg liszt
Krém:
- 500 ml Meggle cukrászhab tejszín
- 15 dkg porcukor
- 3 csomag habfixáló
- 25 dkg túró
- 1 doboz eperkonzerv
Díszítés:
- 1 doboz eperkonzerv
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 evőkanál étolaj
- tortadara
A csokoládét a margarinnal együtt egy lábasban kevergetve felolvasztjuk, azután a kakaóport is hozzáadjuk. Egy tálban a tojást a cukorral jó habosra kikeverjük elektromos habverővel, majd a csokis margarint és a sütőporral összeforgatott lisztet is hozzáadjuk. Ezt a masszát kapcsos tortaformában megsütjük.
A krémhez a tejszínt a porcukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük elektromos habverővel. 6 evőkanál tejszínt félreteszünk belőle a díszítéshez. A túrót egy tálban a porcukorral kikeverjük, hozzáadunk 3 evőkanál kemény habbá vert tejszínt, és ezt elektromos habverővel jól kikeverjük. Végül a többi tejszínt is óvatosan beleforgatjuk, beletesszük a negyed szeletekre vágott földiepreket, majd óvatosan összekeverjük.
A megsült tortalapot visszahelyezzük a tortaformába, az elkészült krémet rákenjük, erre félbevágott epreket teszünk, a tetejét pedig a félretett kemény habbá vert tejszínnel bevonjuk. Hűtőszekrénybe tesszük, majd 3-4 óra múlva a tortakeretet leszedjük, és az odalát a maradék tejszínnel bevonjuk. Díszíthetjük tetszés szerint. Én olvasztott csokoládéba mártott földieperrel, marcipánvirágokkal, az pedig oldalát csokoládé darával díszítettem.
Bökönyiné Erika receptje.