Piskóta:
- 3 tojás
- 1 kiskanál fahéj
- pici szerecsendió
- 5 dkg kakaó
- 1 kiskanál sütőpor
- 20 dkg darált dió
- 20 dkg reszelt sárgarépa
- 3 evőkanál lovely sweet
Krém:
- 8 dl tej
- 2 csomag tejszín ízű pudingpor
- 250 g mascarpone
Teteje:
- 250 g mirelit eper édesítővel
- citromhéjjal
- citromlével felfőzve, pürésítve
- 1 csomag instant zselatinnal megkötve
A tésztához a tojásokat szétválasztom, a fehérjét kemény habbá verem, a sárgáját az édesítővel habosra keverem. Majd hozzáadom a kakaóport, a sütőport a szerecsendiót és a fahéjat, mixerrel összekeverem. Ezután beleforgatom a diót és a répát. A legvégén beleforgatom a tojáshabot. Előmelegített sütőben megsütöm, ha kész, hagyom kihűlni. Míg sül a tészta, a pudingot sűrűre főzöm és hozzákeverem a mascarponét. A tetejére a hozzávalók segítségével, zselatint főzök.
Kovács Zsuzsanna receptje.