- 1 liter tej
- 25 dkg rizs
- barna cukor, édesítő, kristálycukor (ki mivel szeretné)
- 1 csomag vaníliás cukor
- 50 dkg eper
- 1 csomag vaníliás cukor
- porcukor ízlés szerint
- fahéj
- 10 dkg gabonás keksz vagy zabfalatok
- 2 dl habtejszín (Meggle)
A tejberizst a tejben, ízlés szerinti cukorral és a vaníliás cukorral édesítve félig megfőzzük, levesszük a tűzről, az edényt lefedjük fedővel és hagyjuk míg teljesen megpuhul a rizs. Hűlni hagyjuk. Addig elkészítjük az epret. Kisebbekre feldarabolunk 5-6 szem epret. A többit összeturmixoljuk, és izésítjük fahéjjal, vaníliás cuk
Összeállítás: A kekszet összetörjük, és minden pohár aljára teszünk. Erre jön egy kis tejberizs, öntünk rá epret, megszórjuk az összedarabolt eperrel, ismét tejberizs, epret öntünk rá, és ezt is megszórjuk összedarabolt eperrel. Tejszínt nyomunk rá, majd a félretett tejszínből mindnek a tetejére teszünk egy-egy kiskanállal. Csepegtetünk rá turmixolt epret, és megszórjuk egy kevés keksszel. Ebből a mennyiségből 10 pohár krém lett.
Kiss Imréné Magdi receptje.