Tészta:
6 tojássárgáját jó habosra kikavarunk 30 dkg cukorral, fokozatosan hozzáadva 1 dl vizet. Kimérünk, majd kanalanként hozzáadunk 20 dkg lisztet, amiben előzőleg elkevertünk 3 evőkanál kakaóport és fél csomag sütőport. Végül beleforgatjuk a 6 tojásfehérje keményre vert habját. Előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt 28 cm-es kerek tortaformában készre sütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.
Epres krém:
2,5 dl tejszínt kemény habbá felverünk, majd hozzáadunk 2 kis doboz eperízű joghurtot, melybe előzőleg belekevertünk 1 csomag zselatint (utasítás szerint elkészítve).
Csokoládés krém:
2 csomag csokoládés pudingport megfőzünk 6 dl tejben, 6 evőkanál cukorral. Ha elkészült, kihűtjük. Amíg hűl, 2 dl tejszínt felverünk kemény habbá, majd óvatosan hozzáadjuk a kihűlt pudingot és belereszelünk 10 dkg csokoládét.
A kész tortalapot 3 lapra vágjuk. A tortaforma alját kivéve, a peremet rátesszük egy tálcára, és belerakjuk az első lapot. Nagy eperszemeket félbevágunk, a perem szélére rakjuk úgy, hogy az eperszemek vágott fele kifelé nézzen közvetlenül a peremhez téve. Erre öntjük az epres krémet, majd megszórjuk kockára vágott eperdarabokkal. Befedjük a második lappal. Erre a csokoládékrémet simítjuk (hagyjunk a torta tetejére egy keveset), és végül befedjük az utolsó lappal. A megmaradt krémmel, tejszínhabbal és eperszemekkel díszítjük.
Jó étvágyat kívánok!
Váradi Gabriella receptje.