Nagy torta lesz, kb. 14 személyre.
Piskóta:
- 2 × 6 tojás
- 2 × 6 evőkanál cukor
- 2 × 6 evőkanál liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 üveg lekvár (ez most eper)
Krém:
- 6 × 150 ml natúr joghurt
- porcukor ízlés szerint
- 2 csomag zselatin (Horváth Rozi)
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1,5 kg eper turmixolva + 60 dkg felaprítva
- 2 dl habtejszín (Meggle)
A két 6 tojásos piskótalapot 36 × 30 cm-es tepsiben kisütjük, ruhával feltekerjük, és hagyjuk hűlni. Kihűlés után megkenjük lekvárral (ki milyennel szereti), feltekerjük, felszeleteljük. Egy nagyobb tálat kibélelünk folpackkal, a piskótatekerccsel kibéleljük. Annyi piskótát tegyünk félre, hogy az alját is befedjük majd vele. Elkészítjük a krémet. Az epret jól megmossuk, a 1,5 kg-ot összeturmixoljuk, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a porcukrot (ízlés szerint), és a 60 dkg epret is beledaraboljuk. 2 doboz joghurtban elkavarjuk a zselatint, feltesszük melegedni (nem forralni), hogy feloldódjon benne. A tűzről levéve hozzáadjuk a többi joghurtot, ami már el is hűtötte, így beleöntjük az eperturmixot, az összedarabolt epret, és végül beleforgatjuk a keményre felvert tejszínhabot. Hagyjuk addig, míg kezd dermedni, ekkor beleöntjük a piskótával bélelt edénybe. Rátesszük a félretett tekercseket. Legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap tálcára borítjuk. Lehet díszíteni, de nem muszáj, mert önmagában is nagyon mutatós.
Kiss Imréné Magdi receptje.